msc-20150122-246-min

Verhalen van Voigt Travel

Hoi reiziger, welkom op de blog van Voigt Travel! Hier lees je verhalen en vind je tips over het Pure Noorden.

Geschreven door Rianne van Baarsen op 13-mei-2024 14:00:51

Noord-IJsland is een magische plek. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het heel toegankelijk! En zelfs voor mensen die gek zijn op de zon, zoals ik, is dit een waar avontuur. Met een rechtstreekse vlucht sta je al binnen 3 uur in Akureyri in Noord-IJsland. Daar kun je direct je 4x4 huurauto ophalen en op ontdekking in dit mooie stukje. Wij raden je in de winter zeker Mývatn aan, want daar is altijd wat te beleven. Dit zijn de 5 beste excursies in Mývatn! 

1. Sneeuwscootersafari

Een echte bucketlistactiviteit, want dit kun je op maar weinig plekken beleven! Samen met GeoTravel ga je de wildernis van Mývatn in en brengen ze je naar mooie uitkijkpuntjes met uitzicht op o.a. de Hverfjall krater en het prachtige meer.

rianne-van-baarsen_ijsland_winter_2024-254

2. Op jacht naar bevroren watervallen

De watervallen zijn waanzinnig indrukwekkend in de winter, want ze zijn dan omgeven door ijs en sneeuw. Helemaal bevroren zijn ze natuurlijk nooit, maar wát een mooi uitzicht vormen deze! Onderweg van Akureyri naar Mývatn kom je de Godafoss waterval tegen, maar de echte avonturiers gaan voor een dagexcursie naar de Dettifoss waterval. Je gaat dan met een Super Jeep door het prachtige landschap. 

Tip van mij: neem je spikes mee, want de paden rondom de watervallen kunnen erg glad zijn!

rianne-van-baarsen_ijsland_winter_2024-082

3. Beklim de Hverfjall krater

Ik vond dit echt een hele toffe wandeling! De Hverfjall krater is onderdeel van de 'skyline' van Mývatn. Het is een kegelvulkaan die zo'n 2500 jaar geleden is ontstaan en nu de setting is voor een avontuurlijke wandeling. Je kunt vanaf de parkeerplaats de krater opwandelen (neem je spikes mee!) en dan het hele rondje bewandelen. Je betaalt alleen parkeerkosten en je bent zo'n 2 uur zoet als je de tijd neemt. Als je geen problemen hebt met vroeg opstaan, zorg dan dat je met zonsopkomst op de vulkaan staat!

rianne-van-baarsen_ijsland_winter_2024-231

4. Ontspan in de warmwaterbaden

Na wat actieve excursies is het tijd voor ontspanning. En dankzij de geothermische activiteit in Mývatn kun je goed terecht bij de Mývatn Nature Baths! Je bent hier echt even in een wellness-wereldje terwijl je uitkijkt over het buitenaardse landschap. Als je 'm goed timed, kun je ook nog eens de zonsondergang bekijken vanaf hier! Bij de Mývatn Nature Baths kun je ook nog ontspannen in het stoombad. Ga uit van zo'n 2 uur dat je hier zoet bent. Neem niet je nieuwste badkleding mee, want de zwavelgeur kan er een beetje in blijven hangen. 

Tip: Wil je op de terugreis ook nog even relaxen? In Akureyri heb je ook Forest Lagoon. Dit is geen geothermisch bad, maar wel een prachtige locatie met uitzicht over de stad. 

myvatn-nature-baths-winter3

5. Op avontuur in de ijsgrot

Ben jij niet claustrofobisch aangelegd en wil je graag plekken ontdekken waar bijna niemand komt? Dan is een excursie naar de Lofthellir ijsgrot iets wat op jouw bucketlist kan. Je bent een dag zoet, maar dan heb je ook wat! Hoe zo'n excursie naar de ijsgrot in z'n gang gaat, lees je hier

Dit zijn slechts 5 activiteiten in IJsland die je kunt doen, maar er is natuurlijk veel meer te beleven en de reis is aan te passen op jouw wensen! Kijk vooral bij de winterreizen naar IJsland om te zien wat bij jou past, of vraag onze reisspecialisten telefonisch om advies. 

Rianne van Baarsen

Geschreven door Rianne van Baarsen

Nieuwsbrief aanmelding