istock-601358146_camper

5 REDENEN WAAROM JE MET DE CAMPER WIL RONDREIZEN DOOR SCANDINAVIË

Een huis op wielen dat je overal heenbrengt en je alle vrijheid van de wereld geeft. Elke nacht slaap je in hetzelfde fijne bed maar word je wakker op een andere plek. Hoe heerlijk is dat? Rondreizen met een camper door Scandinavië is leuk. Nee, het is meer dan leuk. Het is fantastisch. In dit blog vertellen je waarom.

We zijn ervan overtuigd dat je bij het lezen van de laatste woorden staat te trappelen om die camperreis te boeken. :-)

Geschreven door Eline van Dam op 6-jul-2022 16:30:53

Scandinavië is dé ideale regio in Europa voor een rondreis met de camper? Waarom? Daar zijn vijf goede redenen voor. We delen ze maar al te graag!

rukakuusamo_campfire_2019_HarriTarvainen00002

1 Het allemansrecht: de ware vrijheid

De beste reden voor camperreis door Scandinavië is toch wel het unieke allemansrecht. Dit typische Scandinavische recht geeft je toegang tot alles waar de natuur rijk aan is. Je mag vruchten en kruiden plukken zoveel als je wil, je mag vers water uit de rivieren scheppen en je mag (op de natuur in de Nationale Parken na), midden in de natuur, kamperen. Extra leuk: je mag op veel plekken een vuurtje stoken om je eten te bereiden.

De natuur is van iedereen. En dat betekent dat je er met respect mee om moet gaan. Want als je dat niet doet, verdwijnt de pracht en heeft niemand er meer wat aan. Pluk met mate, verdiep je in de plekken waar je met je camper mag staan en steek alleen het vuur aan daar waar het mag. 

camper-noorwegen

2 Wakker worden met prachtig uitzicht

In Noord-Scandinavië vind je de mooiste campings. Goede faciliteiten, ruime kampeerplaatsen en uitzicht waar je u tegen zegt. Word wakker terwijl je het turkooisblauwe water op het parelwitte strand van je eigen Noorse eiland hoort spoelen. Of geniet met een vers kopje koffie in de vroege ochtend van de stilte die zich over het Finse meer heeft verspreid. Om nog maar te zwijgen over het magische uitzicht dat je hebt vanuit het gebergte in Zweeds Lapland.

Lahti_Sauna_Lake_Lehmonkarki_by_Julia_Kivela_High_res__MG_4997

3 Proeven van de stilte en de schoonheid

Over die stille meren, bergen en fjorden gesproken: er wonen zo weinig mensen in het noorden van Scandinavië dat je eerder rendieren tegen zult komen dan wezens van hetzelfde soort. Oorverdovende stilte is dus gegarandeerd. Vergeet massatoerisme en drukbezochte highlights. Heel veel plekken in Noord-Scandinavië zijn nog behoorlijk onontdekt.

staffan_widstrand-moose_-1595

4 De Noord-Europese big five spotten

Ook Europa kent een big five en de genomineerden voor deze lijst spot je allemaal in Scandinavië. De wolf, beer, veelvraat, lynx en eland zijn allen te vinden in het Hoge Noorden. Hoewel je voor het spotten van de eerste vier het beste in een wildernishut kunt gaan zitten, is de kans groot dat je elanden tegenkomt. Zowel langs de weg als wanneer je in een kano zit of door het bos loopt. 

msc-20180910-94

5 Zorgeloos je camperreis boeken

Last but not least: een rondreis per camper is zorgeloos en comfortabel. Helemaal wanneer je deze bij ons als Noord-Europa specialist boekt. Wij kennen de regio's op ons duimpje en vertellen je met gemak wat de mooiste plekken zijn. Daarnaast bieden wij het voordeel dat je in drie uur op de poolcirkel kunt staan. Door onze directe vlucht naar het Finse Rovaniemi begint je camperrondreis met gemak. De camper staat klaar, inclusief de juiste inventarisatie, heerlijke bedden en een volle tank. 

Klaar voor het avontuur? Bekijk hier onze camperreizen door Scandinavië:

Camperreizen Scandinavië

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Nieuwsbrief aanmelding