DJI_0002

"NOORD-IJSLAND IN DE WINTER HEEFT MIJN HART GESTOLEN"

IJsland reisspecialist Ivana de Boer is een enorme liefhebber van IJsland in de winter. Het afwisselende en bizarre landschap - "alsof je op de maan staat" - maakt op haar de meeste indruk. In dit blog vertelt ze waarom ze zo gek is op IJsland, in het bijzonder op het noorden. Lees verder en ontdek waarom jij daar ook absoluut naartoe wilt!

Geschreven door Ivana de Boer op 10-jan-2022 12:50:12

"IJsland is mijn favoriete bestemming! IJsland is waanzinnig mooi en in het noorden van IJsland heb je in de winter de mooiste plekken vaak helemaal voor jou alleen. Het constant veranderende landschap blijft mij verrassen. Wat ik het meest bijzondere vind is toch wel het vulkaanlandschap, soms is het echt alsof je op de maan staat! Bedekt met sneeuw geeft dit een nog magischer gevoel.

 

adt_5125

Thuis voelen en snowboarden in Akureyri

Je komt het noorden van IJsland al fantastisch binnen. Vanuit het vliegtuig zie je hoe je tussen de fjorden door aan komt vliegen en landt op de luchthaven van Akureyri.

 

akureyri-winter

In het dorpje Akureyri voel ik mij altijd meteen thuis. Het is er erg gezellig en je kunt altijd terecht in een van de knusse restaurants of barretjes. Ik ben een fanatieke snowboarder, dus een aantal afdalingen in het skigebied van Akureyri mogen niet ontbreken. Vanaf de piste heb je een uniek uitzicht over het fjord en de pistes zijn relatief rustig, heerlijk!

 

Goðafoss GEO TRAVEL, North Iceland -49

De favorieten in Mývatn

Als je van Akureyri naar Mývatn rijdt, kom je langs de Goðafoss waterval. Dit was de eerste waterval die ik zag toen ik voor het eerst in IJsland was. Super indrukwekkend! Nu ben ik ook echt wel een fan van watervallen, dus de meest krachtigste waterval Dettifoss, die je kunt bezoeken vanuit Mývatn, mag je zeker ook niet overslaan!

 

lake-myvatn-nature-reserve-wilderness-break-4

Het vulkanische Mývatn-gebied is magisch. Je hebt er zo ontzettend veel natuurfenomenen om te ontdekken. Kraters, borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen, lavavelden en stoom dat zomaar overal uit de grond rijst. Op korte afstand is de unieke ijs grot Lofthellir. De tocht ernaar toe met een Super Jeep is al fantastisch en wat je binnen in de grot aantreft heb je zeker weten nog nooit eerder gezien.

 

sel-hotel-myvatn-noorderlicht2

Als kers op de taart zag ik vanuit een hottub in Mývatn het spectaculaire noorderlicht verschijnen. Noord-IJsland in de winter heeft mijn hart gestolen en ik zal iedereen aanraden om deze bijzondere bestemming te gaan ontdekken.

Ivana de Boer

Geschreven door Ivana de Boer

Meer reiservaringen lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief!