20180219_Snowshoeing_FI0I0358-1

IN DE VOETSPOREN VAN...

Sinds halverwege november zien we elke week op televisie zes jonge mensen en twee presentatoren in de sneeuw shinen. Het is de reisclub van het Vlaamse tv-serie Down the Road (te zien op NPO3 en Eén). Ze zijn in Lapland en ze zijn er met één doel: het echte Lapland beleven.

Geschreven door Eline van Dam op 17-dec-2020 11:57:05

Down the Road in Fins Lapland!

Zes jongeren met het syndroom van Down reizen met twee presentatoren en een tv-crew naar het winterwonderland van Lapland. Er is één gezamenlijk doel: plezier maken in de sneeuw. En dat doen ze keer op keer, blijkt uit de afleveringen die al op tv verschenen zijn.

We vonden het hoog tijd om eens op een rij te zetten wat de vakantiegangers allemaal al gedaan hebben. We kunnen ons namelijk voorstellen dat je reislustige gevoelens opspelen tijdens het zien van de beelden. En dat je zou willen weten waar je ook die avonturen kunt beleven en hoe je dat doet. 

Lees verder en ontdek hoe jij in de voetsporen van Down the Road treedt!

Verblijf in een grote villa

In de eerste aflevering van Down the Road vertrekt de groep samen met Dieter naar Fins Lapland. Ze verblijven in een luxe villa in de buurt van Levi. Vanuit daar worden alle excursies en activiteiten ondernomen. Ideaal, want je hoeft je spullen niet in te pakken en kunt lekker één week lang genieten van dezelfde kamer én omgeving

Zo verblijf jij in een villa in de Lapse natuur:

Voigt Travel biedt naast cottages en bungalows voor kleine groepen (zoals gezinnen, kleine vriendengroepen of stellen) ook grote chalets en villa's aan. Deze villa's zijn geschikt voor groepen vanaf zes personen. In sommige chalets passen wel 14 personen, zoals in dit van Luosto Chalets. Perfect wanneer je met je hele sportteam, alle clubleden of je collega's op pad wil.

Bekijk hier onze grote chalets:

Grote chalets

 

 

Laat je rondtrekken door Rudolf

Een must do tijdens je vakantie in Lapland is een ritje maken in de slee. En dan wel een slee die getrokken wordt door een rendier. Dat vond het reisgezelschap van Down the Road ook.

Zo ga jij op pad met de rendieren:

Je zou denken dat de relaxt lopende rendieren niet sneller kunnen, maar op sommige plekken in Lapland worden rendierraces gehouden! Houd jij het liever bij de rustigere rendiersledetocht? Wij begrijpen het. Terwijl je in de slee zit, gehuld in een thermopak én met een extra wollen deken, heb je alle tijd om de sprookjeswereld om je heen te bewonderen. En het enige wat je hoort is het klikken van de rendierhoeven.

Klik hier rendiersledetochten in Lapland:

Rendiersledetochten

 

In de sauna

De sauna is typisch Fins. De sauna is zelfs door de Finnen bedacht! Daarom kan een bezoek aan deze overheerlijke warmtecabine niet overgeslagen worden. Dompel die berkentakken in het water en sla er maar goed mee op elkaars lichaam. Dat verhoogt de bloedsomloop. Wat doe je als je het super heet krijgt en je niet meer kunt stoppen met zweten? Dan stap je in een ijswak. Die hebben de Finnen voor je klaargemaakt. Eerst met je tenen en dan langzaam tot net onder je kin.

Zo stap jij in de sauna én in een ijswak:

De sauna is onderdeel van de Finse cultuur én heilig voor de Finnen. Alle Finnen hebben een sauna in hun huis. Daarom vind je in iedere bungalow, cabin of villa ook een sauna. Kan je lekker met zijn allen opwarmen na een avontuurlijke dag. Er bestaan ook speciale sauna's. Sauna's die je niet op veel plekken tegenkomt. Bijvoorbeeld de rooksauna. Deze sauna wordt opgewarmd met brandhout. De temperaturen stijgen dus door echt vuur. De muren en banken van deze sauna zijn vaak zwartig, dus neem een plank mee om op te zitten. 

Ontdek hier de Finse sauna:

Bijzondere sauna's

 

Langlaufen

Om te langlaufen heb je een paar dingen nodig: langlauflatten, evenwicht en een ondergrond vol sneeuw. Het is even wennen maar dan zul je de kunst (én smaak) snel te pakken hebben. Neem lekkers mee en warm drinken zodat je onderweg in een kota kunt opwarmen en pauzeren.

Lees meer over langlaufen:

Langlaufen

 

Op huskysafari

Niet iedereen is dol op honden, maar van husky's gaat ieders hart smelten. Die mooie ogen, die heerlijke haren en dat enthousiaste gekwispel! De husky's nemen je maar al te graag op sleeptouw door de Lapse wildernis.

Zo ga jij op huskysafari in Lapland:

Ga je voor een kort maar krachtige rit door het witte bos? Of stap jij liever in de slee voor een intensieve dagtocht? Het is helemaal aan jou. Wanneer je een dag op pad gaat, zul je een echte band opbouwen met de honden. Je bent samen met hen een team en racet als gekken door het witte sprookjeslandschap heen. Af en toe stop je om uit te rusten, op te warmen en wat voedzaams te eten. De husky's wachten dan met smart op een knuffel en een handje met lekkers.

Ontdek meer over huskysafari's:

Op huskysafari

 

Slapen in een ijshotel

Ben je je warme bed in die sfeervolle villa even zat? Dan is het tijd voor een avontuurlijk nachtje. Geen luxe wellness, wél ontbijt. Geen muren van steen, wél van ijs en sneeuw. Welkom in het ijshotel!

Zo overnacht jij in een ijshotel:

Er zijn diverse soorten en maten ijshotels in Lapland: van complete hotels met ijskamers en een ijsrestaurant tot kleinschalige iglo's. Het originele ijshotel is het ICEHOTEL in het Zweeds Jukkasjärvi. Hier slaap je op een bed van ijs met daarop een dik rendiervel. In Fins Lapland kun je je ogen op verschillende plekken sluiten terwijl je omringd wordt door dikke pakken sneeuw. Droom je er van om altijd nog eens in een iglo te slapen? Dan is dit je kans!

Bekijk onze bijzondere ijsovernachtingen hier:

Bijzondere ijsovernachtingen

 

De reizigers tijdens Down the Road maken nog véél meer mee dan bovengenoemde excursies. Wij gaan snel verder met kijken naar de vrolijke en jaloersmakende beelden.

 

Wil je ook een keer naar Lapland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per maand een mail vol reisinspiratie en -tips in je inbox. We houden je ook op de hoogte over onze nieuwste reizen!

Meld je aan

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Nieuwsbrief aanmelding