Dimmuborgir rotsen

13X FILMLOCATIES VAN GAME OF THRONES IN IJSLAND

De populaire serie Game of Thrones staat bekend om zijn bijzondere, unieke en prachtige locaties. Geen wonder dat ze IJsland als decor hebben gebruikt! Heb jij alle afleveringen van deze populaire serie gezien? En kan je niet wachten om deze legendarische filmlocaties zelf te bezoeken? Lees dan snel verder en stap in de voetsporen van je favoriete personages.

Geschreven door Eline van Dam op 13-dec-2022 16:38:21

iStock-1434688509

1# Hengilssvæðið vulkaan

Hengilssvæðið wordt ook wel Hengill genoemd en is een vulkaan met een populair wandelgebied er omheen. De vulkaan ligt ten oosten van Reykjavík en is makkelijk te bereiken vanuit de stad. Het wandelgebied is in de winter door de sneeuw soms iets lastiger te bereiken, maar nog steeds de moeite waard. Het wandelgebied is de plek waar de wegen van Arya en the Hound scheiden in de serie.

14525507240_ff00e0d366_o

2# Þórufoss waterval

Deze 18 meter hoge waterval vind je in het zuidwesten van IJsland vlakbij de golden circle. De waterval maakt deel uit van de river Laxá í Kjós die 25 meter lang is en bekend staat om de Atlantische zalm. Om bij de waterval te komen volg je een voetpad vanaf de weg én vergeet niet om uit te kijken voor de draak die zomaar kan komen overvliegen!

luca-florio-hdZsUDq1pM8-unsplash

3# Þjórsárdalur vallei

Þjórsárdalur vallei is een groot gebied in IJsland waar een hoop te ontdekken valt. Zo vind je in dit gebied de hoogste waterval van IJsland: Haifoss waterval. Naast de waterval vind je in dit gebied ook warmwaterbronnen en de Hekla vulkaan. Je kan Þjórsárdalur vallei ook herkennen als het boerendorp ten zuiden van de muur.

Þórsmörk

4# Þórsmörk & Stakkholtsgjá

Een prachtige diepe kloof van maar liefst 100 meter diep. Je voelt je even helemaal alleen en bent omringd door stenenmuren. Stakkholtsgjá is moeilijk bereikbaar, een ervaren gids meenemen wordt daarom aangeraden. In de serie zie je ze met een Wight door de kloof lopen.

Skogafoss Waterval

5# Skogafoss Waterval

Een van de meest bekende watervallen in IJsland is Skogafoss! De waterval ligt in het zuiden van IJsland aan de ringweg en is zowel in de zomer als winter een waar plaatje. Je herkent dat waterval waarschijnlijk ook wel van Jon en Daenerys die daar landen met hun draken.

Reynisfjara strand

6# Reynisfjara strand

Reynisfjara is een zwart zandstrand zoals je er meerdere ziet in IJsland. Wat Reynisfjara bijzonder maakt zijn de kenmerkende basaltzuilen die aardig de hoogte in gaan en daardoor gelijk opvallen. Het strand ligt vlak bij het plaatsje Vík en is de plek waar de muur in het noorden van Westeros eindigt.

freysteinn-g-jonsson-RIqqPkqHiBc-unsplash

7# Höfðabrekkuheiði & Mýrdalsjökull gletsjer

De landschappen van Westeros, daar kan je het wandelgebied Höfðabrekkuheiði van herkennen. Höfðabrekkuheiði ligt ten noorden van het plaatsje Vík en is makkelijk te bereiken met de auto. Tijdens verschillende wandeltochten heb je een prachtig uitzicht op de gletsjer Mýrdalsjökull. Je kan ook een sneeuwscootertocht of een ijsgrottentocht boeken naar de gletsjer. Maar ga niet zelf de gletsjer op!

Fjaðrárgljúfur Canyon

8# Fjaðrárgljúfur Canyon

Fjaðrárgljúfur wordt benoemd als een van de mooiste kloven van IJsland. En dat ervaar je, als je er rondloopt! De kloof is 100 meter diep en valt in de zomer extra op door al het groen er om heen. Deze schitterende locatie is in de serie gebruikt als één van de drakenvluchtscénes.

Svínafellsjökull gletsjertong

9# Svínafellsjökull gletsjertong

Een spectaculair aanzicht heb je als je voor de Svínafellsjökull gletsjertong staat. Deze gletsjer is makkelijk te bereiken en ligt vlak langs de ringweg. Svínafellsjökull komt meerdere keren voor in de serie en zul je daarom snel herkennen.

alberto-zanetti-yCmG35HCRDA-unsplash

10# Grjótagjá natuurlijke bron

Grjótagjá is een vulkanisch gevormde grot in de buurt van het Mývatn meer. Het water is geothermisch verwarmd waardoor je heerlijk kunt relaxen net zoals Jon Snow en Ygritte deden. De grot ligt op een privé terrein, dus helaas niet zo toegankelijk als in de serie.

Dimmuborgir-Northern Lights-1-2

11# Dimmuborgir rotsen

Een waar lavalandschap dat is Dimmuborgir. Om de lavaformaties en grotten van Dimmuborgir te kunnen bewonderen loop je een van de wandelroutes en geniet je van dit bijzondere stukje natuur. Je zult het misschien wel herkennen als het kamp van de Wildlings.

Hverir

12# Hverir modderpoelen

Je bevindt je op een buitenaards landschap als je Hverir bezoekt. Tijdens je bezoek aan Hverir loop je door kokende modderpoelen, hete bronnen en stoompluimen. In de serie kon Sam Tarly maar moeilijk de weg terug vinden, dus zorg ervoor dat je op het juiste pad blijft.

Kirkjufell berg

13# Kirkjufell berg

Met een hoogte van 500 meter valt deze berg gelijk op. Op het schiereiland Snaefellsnes kan je hem bewonderen samen met de mooie watervallen die hem omringen, zoals de Krikjufellfoss. Mocht je de White Walkers zien, ren dan zo snel mogelijk terug naar het kamp van Jon Snow dat hier vlakbij staat opgesteld.

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Meer weten over de mooie natuur van IJsland? Meld je aan voor de nieuwsbrief.