ali-elliott-M_YvhH9Vavs-unsplash

"CAIRNGORMS NATIONAL PARK BIEDT ALLES WAT SCHOTLAND ZO AANTREKKELIJK MAAKT"

In het Pure Noorden zijn heel veel mooie Nationale Parken. Deze beschermde natuurgebieden maken graag kennis met natuurliefhebbers en rustzoekers. Daarom licht iedere week een reisspecialist van Voigt Travel zijn of haar favoriete Nationale Park uit!

Reisspecialist Dorien vertelt over haar belevenissen in Cairngorms National Park. Lees verder en ontdek dit prachtige stukje Schotland.

Geschreven door Dorien Hilberts op 23-feb-2021 17:25:48

Het Cairngorms National Park van reisspecialist Dorien

Reisspecialist Dorien is verzot op Schotland: de ruige Highlands, de indrukwekkende kastelen, de lieflijke dorpjes met hun goedgezinde Schotse inwoners en de heerlijke restaurants langs de kust. Ze kan er geen genoeg van krijgen. Een van haar favoriete plekken is het Cairngorms National Park. Dit veelzijdige Nationale Park mag je volgens haar niet overslaan. 

Skiën in Cairngorms National Park


De eerste keer dat ik in het
Cairngorms National Park was, in het leuke plaatsje Aviemore om precies te zijn, vertelde een hoteleigenaar mij dat er in de winter volop geskied wordt. Ik dacht echt dat hij een grap maakte want skiën in Schotland? Daar had ik echt nog nooit van gehoord! Maar ik ben zelf op zoek gegaan naar informatie hierover en natuurlijk had hij gelijk. Er is 32 kilometer aan skipiste en er zijn 11 skiliften waaronder zelfs een 120-persoons kabeltrein. Ik zou er dolgraag zelf nog een keer willen snowboarden maar tot op heden ben ik er alleen in de zomer en het najaar geweest."

 

Cairngorms National Park: Schotland alles-in-één

Het Cairngorms Nationaal Park is het grootste nationale park van Groot-Brittannië en biedt echt alles wat Schotland zo aantrekkelijk maakt. Kastelen, whiskydistilleerderijen, Highlandgames en vooral.... een ongelofelijk mooie, ruige natuur met talloze wandel- en fietsroutes voor alle niveaus.

Mijn favoriete periode is de herfst, als de bomen en struiken van kleur veranderen en de rode, gele en oranje tinten op hun aller intenst zijn. Als je geïnteresseerd bent in schitterende foto's maken is dit dé periode om hier te gaan wandelen of fietsen.

Wat ook erg leuk is om te bezoeken is Balmoral Castle, de zomerresidentie van het Britse Koninklijk Huis. In augustus verblijven zij hier maar van april tot juni kun je de indrukwekkende tuin bezoeken en ook de balzaal van binnen aanschouwen." 

Bekijk de Schotland rondreizen

Dorien Hilberts

Geschreven door Dorien Hilberts

Nieuwsbrief aanmelding