yeo-khee-SNOUMI5OCt8-unsplash

DE MOOISTE IJSLANDSE WATERVALLEN IN DE WINTER

Ook in de winter zijn de watervallen van IJsland het waard om te bezoeken. Het bulderende en kletterende water verandert in het winterseizoen in meterslange ijspegels met rotsblokken vol sneeuw. Maar welke IJslandse watervallen zijn 's winters het mooiste? Dit zijn onze vijf favorieten.

Geschreven door Eline van Dam op 1-dec-2021 17:11:44

Watervallen horen bij IJsland. Het land heeft één van de grootste watervaldichtheden ter wereld. In elke regio en streek vind je er minstens één. 's Zomers wandel of fiets je naar de prachtige exemplaren toe. In de winter is dat een ander verhaal. Dan loop je op spikes, sneeuwschoenen of langlauflatten naar de half bevroren watervallen toe. Sommigen zijn niet eens met een normale auto te bereiken. Je hebt een Super Jeep nodig.

Wil je weten welke watervallen wij in de winter het mooist vinden en ook benieuwd hoe je er komt? Reis met ons mee!

 

godafoss-falls-of-the-gods

1. De Godafoss in Noord-IJsland

Dit is onze favoriet: de Godafoss. 's Zomers lijkt het net een wildwaterglijbaan in een waterpark. 's Winters lijkt ie rechtstreeks uit een sprookjesboek te komen. De ijspegels wisselen prachtig af bij het stromende turkooisblauwe water. En dat water loopt in hemelse breedte via gitzwarte lavastenen, met een laagje sneeuw, naar beneden. Need we say more? De waterval bereik je makkelijk met je eigen huurauto, want de Godafoss ligt vlakbij de weg.

 

nicolas-j-leclercq-uks382gspao-unsplash

2. De Skogafoss in Zuid-IJsland

Wat de Skogafoss in het algemeen zo leuk maakt, is dat je er achterlangs kunt lopen. Dit gordijn van water geeft in je in de zomer het gevoel in een fantasywereld te zijn. 's Winters neemt de Skogafoss je mee naar een waar winterwonderland. Ook dan bevind je je in een fantasy-achtig decor. Maar dan net wat magischer! Deze waterval ligt pal aan de weg dus je kunt er makkelijk komen.

 

GEO TRAVEL, North Iceland -61-1

3. De Aldeyjarfoss in Noord-IJsland

De Aldeyjarfoss is één van de meest buitenaardse watervallen van IJsland. Deze waterval ligt op 1,5 uur rijden ten zuiden van de Godafoss. Maar de Aldeyjarfoss is alleen te bereiken met een Super Jeep. Wanneer je de Super Jeep parkeert, rest alleen nog een wandeling op spikes. Het is een avontuurlijke wandeling naar beneden. Wanneer de waterval op je netvlies verschijnt, zul je versteld staan van de prachtige rotswand. Die lijkt bijna beeld- gehouden!

 

francesco-branchi-eDjwg-9EE20-unsplash

4. De Gullfoss in Zuid-IJsland

De Gullfoss waterval is één van de bekendste watervallen van het land. Dat komt omdat deze waterval in de beroemde Golden Circle zit en vlakbij de iconische Geysir en Strokur geisers in de buurt ligt. In de zomer deel je dit uitzicht met een groot aantal anderen, maar in de winter valt het alles mee. En dat is leuk, want dit is 's winters toch ook wel echt een van de mooiste watervallen. 

 

Private Dettifoss Tour with Geo Travel From Lake Mývatn-1

5. De Dettifoss in Noord-IJsland

De Dettifoss is de grootste waterval van IJsland - en zelfs de krachtigste van heel Europa. De waterval is honderd meter hoog en veertig meter breed. In de zomer bereik je de Dettifoss na een korte hobbelige route en een mooie wandeltocht. In de winter kun je alleen bij de Dettifoss komen via een Super Jeep. Deze Super Jeep pikt je op in het buitenaardse Mývatn. Vanuit Mývatn rijd je door ongerept en godvergeten land naar deze beeldige waterval.

Wil jij in de winter naar IJsland? Bekijk snel onze prachtige reizen. 

Bekijk de IJslandse winterreizen

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Meer weten over IJsland in de winter? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.