Jeris Aurora Domes 3

OVERNACHTEN IN EEN IGLO OF GLAZEN HUIS: DIT ZIJN DE LEUKSTE EXEMPLAREN van Lapland

Hoe leuk is het om vanuit je bed het noorderlicht te zien, om te slapen in een iglo of om wakker te worden in een opgewarmde aurora dome? In Lapland kun je de meest romantische en avontuurlijke nachten beleven. We hebben onze favorieten op een rijtje gezet.

Geschreven door Eline van Dam op 15-jun-2021 12:30:00

De glazen huisjes van Iisakki Village 

Middenin het besneeuwde bos van Fins Lapland ligt een aantal houten huisjes. Het zijn de huisjes van Iisakki Village. Ze zijn erg bijzonder, want ze worden van bijna alle kanten omringd door glas. Zelfs het dak is van glas. Daardoor kun je ‘s avonds op je bed de sterrenhemel bewonderen. Of zelfs het noorderlicht, als dat zich laat zien! Heb je even geen zin in een glazen dak? Dan doe je gewoon de gordijnen dicht.

 

De aurora dome van Harriniva

Deze stoere bollen, vlakbij het hemelsbrede meer, hebben iets weg van een outdoor tent. Je zou kunnen zeggen dat het glamping is om hier te verblijven. Maar eigenlijk is het leuker én luxer. De aurora domes van Hotel Jeris beschikken over een houtkachel, een heerlijk bed, tientallen schapenkleedjes, een goede stoel én een panoramisch uitzicht. Vanuit je bed kijk je zo het meer op, of de lucht in richting het noorderlicht.

arctic-glasiglo-rovaniemi-buitenkant

De glazen iglo’s van Rovaniemi

Ben je kieskeurig en wil je het beste van beide werelden? Ga voor de glazen iglo’s van Rovaniemi. Deze schattige hutjes hebben letterlijk dezelfde vorm als een iglo, maar dan compleet van glas. Waar je ook zit, op je bed of op de bank: je hebt uitzicht op de adembenemende omgeving. Geniet van je eigen coconnetje en van de spectaculaire noorderlichtshow die je misschien wel vanuit je bed kunt bewonderen!

 

De iglo’s van Hotel Iso Syöte

In het zuiden van Fins Lapland, in het bosrijke Iso Syöte word je wakker in een heuse iglo. Hier waan je je in echte winterse sferen. Koud krijg je het daarentegen niet, want met de superdikke thermoslaapzakken val je na een actieve dag gegarandeerd in slaap. Maar vergeet niet, voordat je naar dromenland vertrekt, om te genieten van de goede sfeer in de iglo. Overal staan namelijk lantaarntjes te flikkeren en je voeten blijven heerlijk warm in de rendierkleden op de grond. 

IMG_3073

De Aurora Bubbles van Wilderness Hotel Nellim

Nog zo’n plaatje zijn de Aurora Bubbles in het Finse Nellim. In deze knusse houten cabins slaap je direct aan het Inari meer in een heerlijk tweepersoonsbed. Je hebt fenomenaal uitzicht op de omgeving (lees: de witte wildernis) én er is zelfs een privé-sauna. Met een overnachting in deze cabin is het niet alleen overdag een feestje maar ook ‘s avonds en in de nacht.

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Nieuwsbrief aanmelding