midnight-sun-saariselka-lapland-ism-irina-salomaa-28

"Ik doe het voor mijn kleinkinderen"

Reisspecialist Bernadette doet een boekje open over haar zorgen én motivatie om klimaatverandering tegen te gaan.

Geschreven door Bernadette van Steensel op 30-okt-2020 13:56:25

Reisspecialist Bernadette zit in Team Green. Samen met dit team denkt zij na over hoe Voigt Travel kan verduurzamen, hoe het bedrijf CO2-uitstoot kan compenseren en waar het mogelijk is om CO2 te verminderen. Je steentje bijdragen aan het behoud van deze planeet en het tegengaan van klimaatverandering is voor Bernadette heel belangrijk.

In dit artikel vertelt ze waarom en hoe ze haar mening en gedachtegang omzet tot daadwerkelijke acties. Acties die er voor zorgen dat we in de toekomst nog steeds net zo kunnen genieten van deze prachtige wereldbol!

Bernadette aan het woord.

 

Hoe het begon...

In het voorjaar van 2019 op een zondagochtend werd ik wakker door de radio. “Klimaat is een ramp van een onderwerp!” hoorde ik Jelmer Mommers zeggen tijdens dit programma van Vroege Vogels. Jelmer vertelde hoe hij kansen ziet om het grote probleem 'klimaatverandering' aan te pakken, als individu maar vooral met elkaar. Hij gaf de noodzaak aan dat je “nu” iets moet gaan doen.

Dit interview sprak mij zo aan dat ik meteen die week zijn boek 'Hoe gaan we dit uitleggen' ben gaan kopen.

Het boek raakte me. In de eerste helft beschrijft hij hoe dramatisch de gesteldheid van de aarde is. Je denkt: dit komt nooit meer goed. Daarna geeft hij twee scenario’s. Met het tweede scenario dat de naam 'als wij nu in actie komen' heeft, kunnen we de aarde redden.

Na het lezen van dit boek stond voor mij vast: ik moet zelf in actie komen! Direct daarna begonnen de vragen door mijn hoofd te gaan. Hoe start ik zelf en hoe op mijn werk? Ik hou van reizen maar weet natuurlijk dat dit impact heeft op het milieu. Wat kan ik eraan doen op mijn werk bij Voigt Travel?

 

Een onderzoek met Transavia

Die zomer nam ik deel aan een onderzoek. Een onderzoek dat Voigt Travel in samenwerking met Transavia en Rotterdam - The Hague Airport opzette. We hebben toen onderzocht hoe de reiziger denkt over duurzaam reizen, wie zij de verantwoordelijke vinden en hoe zij duurzaamheid terug zouden willen zien bij een reisorganisatie, op een luchthaven en bij een airline.

De vragen legden wij gelijk voor aan de reiziger op het vliegveld. Het resultaat: De reiziger weet niet of nauwelijks wat de milieuimpact is van zijn geboekte reis, maar zou het wel willen weten.

 

Mijn doel met Team Green

Met deze uitslag zijn wij als klein groepje aan de slag gegaan binnen Voigt Travel en hebben we een “Team Green” opgezet. Hoe kan Voigt Travel bijdragen aan een duurzamere wereld, de CO2-uitstoot verminderen en zijn gasten informeren en stimuleren “groener” te reizen? Hoe meer mensen beseffen dat we de wereld kunnen helpen door zelf bij te dragen, hoe beter!

Met voor mij als ultiem doel onze kleinkinderen in de toekomst ook de kans te geven om te reizen en de wereld te blijven ontdekken.

Bernadette van Steensel

Geschreven door Bernadette van Steensel

Nieuwsbrief aanmelding