Askja Caldera & Holuhraun lava field- GEO TRAVEL, North Iceland -25

DIT ZIJN DÉ NOORD-EUROPESE ALTERNATIEVEN VOOR  WERELDBEROEMDE NATIONALE PARKEN

Yosemite National Park in de Verenigde Staten, Banff National Park in Canada en Tongariro National Park in Nieuw-Zeeland: je kent ze vast en zeker en misschien staan ze zelfs op jouw bucketlist. Logisch, want ze zijn prachtig! Het enige nadeel: ze liggen niet om de hoek. 

Maar wist jij dat we op steenworp afstand van ons eigen land ook prachtige nationale parken hebben die niet onder doen voor deze populaire natuurgebieden? Op deze pagina laten we het je zien. Ga de vergelijking aan en maak je klaar voor een rondreis door het wonderschone Noord-Europa!

Geschreven door Eline van Dam op 30-jul-2021 16:18:27

Waarom uren in een vliegtuig zitten of dagen onderweg zijn als je in ons eigen veelzijdige continent net zulke mooie Nationale Parken vindt? We vonden het waard om de mooiste vergelijkingen en alternatieven voor wereldberoemde Nationale Parken met jou te delen. Lees verder en ontdek het!

Yosemite-vs-Asbyrgi

Yosemite National Park in de Verenigde Staten vs. Vatnajökull National Park in Noord-IJsland

Net als in het bekende en ruige Yosemite National Park (1) vind in de metershoge rotsmuren van Asbyrgi, in het IJslandse Vatnajökull National Park (2), een prachtig bos. En ook een kraakhelder meer waar vogels af en aan vliegen. Je kunt de wanden van Asbyrgi beklimmen via een mooie wandelroute, of je kunt door de bossen struinen. De kloof heeft trouwens de vorm van een paardenhoef en daarom is Asbyrgi voor veel IJslanders een belangrijke plek.

Asbyrgi en Vatnajökull National Park in Noord-IJsland bezoeken? Kies voor de 8-daagse Het beste van Noord-IJsland fly & drive.

 

Banff-vs-Jostedalsbreen

Banff National Park in Canada vs. Jostedalsbreen National Park in Noorwegen

Hoge bergen? Check. Helderblauw meer? Check. Gletsjers? Check. Banff National Park (1) en Jostedalsbreen (2) lijken bijna als twee druppels water op elkaar. Het verschil: de Noorse variant bereik je met het vliegtuig in minder dan drie uur en met de auto in ongeveer twintig uur. De oceaan oversteken lijkt bij het zien van deze vergelijking niet meer nodig!

Jostedalsbreen National Park in Zuid-Noorwegen ervaren? Kies voor de 16-daagse eigen autoreis Afwisselend Noorwegen.

 

Glaciares-vs-Vatnajokull

Glaciares National Park in Argentinië vs. Vatnajökull National Park in IJsland

Voor een gigantische gletsjer is alleen maar een vlucht van drie uur of een ferryovertocht van twee dagen nodig. In het zuiden van IJsland vind je namelijk de grootste gletsjer van het land, en de op-een-na-grootste gletsjer van het continent: de Vatnajökull gletsjer in het gelijknamige Nationale Park (2). In IJsland vind je nog meer van dit soort indrukwekkende gletsjers. Eerlijk is eerlijk: de gletsjers die in het Andesgebergte in Zuid-Argentinië liggen (1) zijn ook schitterend, maar voor een reusachtig ijspak zit je in IJsland dus ook goed!

Wil je de gletsjers van IJsland zien? Ga voor de 15-daagse 360 graden IJsland fly & drive.

 

la-mauricie-vs-oulanka

La Mauricie National Park in Canada vs. Oulanka National Park in Finland

Het lijkt wel een kopie van elkaar, maar dan in een ander seizoen! Het Canadese La Mauricie National Park (1) heeft exact dezelfde look als het wilde Oulanka National Park (2) dat in het noorden van Finland ligt. Beide gebieden zijn heerlijk om doorheen te wandelen, kanoën of raften. Alleen ligt Oulanka National Park een stuk dichterbij. En in de zomer rijd je er eenvoudig met je eigen auto naartoe. Of je kiest voor een directe vlucht vanuit Nederland. 

Wil je Oulanka National Park bezoeken? Kies voor de 15-daagse Op koers naar de Noordkaap fly & drive.

 

Cape-breton-vs-loch-lomond

Cape Breton Highlands National Park in Canada vs. Loch Lomond & The Trossachs National Park in Schotland

Kronkelende rivieren, uitgestrekte grasvalleien en wilde bossen: zowel in het Canadese Cape Breton Highlands National Park (1) als in het Schotse Loch Lomond & The Trossachs National Park vind je deze natuurtaferelen. Steek de Noordzee over en rijd met je eigen auto naar de Schotse Highlands en je hebt je eindbestemming bereikt. Voor je het weet bevind je je in een prachtig natuurgebied!

Loch Lomond & The Trossachs National Park bezoeken? Ga voor de 13-daagse eigen autorondreis Helemaal Schotland.

 

Fiordland-vs-Lofoten

Fiordland National Park in Nieuw-Zeeland vs. Lofotodden National Park in Noorwegen

In beide fjordengebieden vind je ruige en steile bergpieken. Je vindt er in beide Nationale Parken ook baaitjes met witte stranden. En helderblauw oceaanwater. Voor deze natuurpracht hoef je niet naar de andere kant van de wereld te gaan want het landschap van Fiordland National Park (1) is bijna identiek aan dat van Lofotodden National Park (2) in Noorwegen. 

De Lofoten in Noorwegen bewonderen? Ga voor de complete 22-daagse Noordkaap, Lofoten, Senja en Lapland fly & drive.

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Meer weten over Noord-Europa? Meld je aan voor de nieuwsbrief.