0811-40CGX5Hq-vastavalo-144478

5 ROADTRIPS IN NOORD-EUROPA MET DE ELEKTRISCHE AUTO

Heb je een elektrische auto en wil je daarmee de mooiste roadtrips maken? Reis naar de wildernis van Noord-Europa! Hier liggen de prachtigste routes voor de elektrische auto op je te wachten. Deze landen zijn gemaakt voor milieuvriendelijke roadtrips. In dit blog vertellen we je waarom dat is en laten we je de vijf mooiste roadtrips met de elektrische auto door Noord-Europa zien.

Geschreven door Eline van Dam op 8-okt-2021 16:21:59

Schilderachtige landschappen en sprookjesachtige uitzichten: een roadtrip door Noord-Europa zal voor altijd op je netvlies blijven staan. De reis wordt een stuk leuker wanneer je impact op het milieu en de natuur zo klein mogelijk is. Daarom is roadtrippen met een elektrische auto zo fantastisch. Op deze pagina delen we je allereerst hoe je zelf zo'n roadtrip in Noord-Europa kunt plannen. Daarna geven we zes mooie roadtrip voorbeelden. Laat je inspireren!

 

Zo plan je je roadtrip met de elektrische auto door Noord-Europa

De kogel is door de kerk: jullie gaan met de elektrische auto naar het noorden! Naar welk land je ook gaat: overal zijn laadpalen te vinden. Dat is iets wat mensen niet snel zouden denken. Maar als je onderstaande websites en apps ziet, weet je hoe het zit.

  • Twee handige apps voor op je telefoon of tablet is Chargemap en PlugShare. Op deze apps zie je precies waar je langs de route elektrische laadpalen tegenkomt. Chargemap is een app ontwikkeld door een community van wereldwijde elektrische autorijders en daarom is deze planner behoorlijk volledig.
  • Met de A Better Routeplanner website plan je zowel een route als dat je ziet waar laadpalen langs de route te vinden zijn. Wanneer je je reis door Noord-Europa bij Voigt Travel boekt, organiseren wij de rondreis. We stippelen uit waar je logeert en wat je ziet en we doen suggesties qua wegen en routes. Maar je bent natuurlijk zelf ook vrij om te rijden zoals je wilt. Daarom is deze website super handig. 

Klaar voor de mooiste roadtrips met elektrische auto door Noord-Europa? Daar komen ze!

faramarz_gosheh-summer_holiday-5523

 

Roadtrip Noord-Scandinavië

Van de wildernis in Fins Lapland door de bergen van Zweeds Lapland naar de magische fjorden van Noord-Noorwegen

fredvang-in-lofoten-008e2f-hm

Deze reis begint met een rit naar de Duitse havenstad Travemünde. Daar stap je op de ferry naar Helsinki. Na de tocht over de Oostzee stap je in Helsinki op de nacht-autotrein naar Rovaniemi. Het avontuur in Noord-Scandinavië kan beginnen!

Via de uitgestrekte wildernis van Finland rijd je door het ruige berglandschap van Zweeds Lapland. Je doet alles op je gemak. Halverwege de reis bezoek je de Noordkaap waar je het gevoel hebt aan het einde van de wereld te zijn. De route vervolg je richting de blauwe stranden van Alta. Daarna maak je een stop in de bruisende studentenstad Tromsø. De iconische Lofoten worden ook niet overgeslagen. Via het mooie Zweden rijd je weer terug naar Finland.

Hier vind je de route en de laadpalen onderweg. 

Wil je deze roadtrip doen? Je bekijkt 'm hier!

Bekijk de Noord-Scandinavië roadtrip

 

Roadtrip Noorse fjorden

Via de Noorse hoofdstad naar de uitgestrekte toendra en terug langs de mooiste fjorden en autowegen

trollstigen-1412895_1920

Deze roadtrip zit boordevol hoogtepunten. Wat dacht je van de hoofdstad van Noorwegen, de ruige vlaktes van Dovrefjell National Park, de prachtige Trollstigen (zie foto) en het Sognefjord, Nordfjord en Geirangerfjord? En aan laadpalen ontbreekt het ook niets tijdens deze roadtrip.

Hier vind je de route en de laadpalen onderweg.

Wil je deze roadtrip doen? Je bekijkt 'm hier!

Bekijk de Noorwegen roadtrip

 

Roadtrip IJsland

Met de ferry via de Faröer Eilanden naar één van de puurste landen op aarde: IJsland

alex-forestier-666675

Ook IJsland kun je met je elektrische auto ontdekken. Je vaart met de ferry vanuit Denemarken naar de Faroër Eilanden. Daar kun je een paar dagen verblijven om vervolgens door te varen naar de oostkust van IJsland. Je komt aan in de haven van Seyðisfjörður en het typische IJsland overvalt je meteen. De geur van zee en vis bekruipt je geurzintuigen en de metershoge bergen rondom het fjord versieren je netvlies. Wat een prachtig begin!

In IJsland is de Route 1 dé basis voor de roadtrip. Wanneer je een 4WD elektrische auto hebt, kun je ook over andere wegen rijden. Er zijn zoveel laadpalen te vinden, het maakt niet uit welke route je neemt.

Benieuwd naar de laadpalen in IJsland? Klik hier.

Wil je roadtrippen met je elektrische auto door IJsland? Bekijk één van onze complete rondreizen hier.

Bekijk de IJsland roadtrip

 

Roadtrip Schotland

Van de lieflijke heuvels van Zuid-Schotland via de berglandschappen en valleien in de Schotse Highlands naar de ruige noordelijke kust

isle-of-skye-george-hiles-114410-unsplash

Schotland is één van de meest aantrekkelijke bestemmingen voor een roadtrip met de elektrische auto. Je bent er met de ferry vanuit IJmuiden naar Newcastle zo. Daarnaast vind je in Schotland op diverse plekken oplaadpunten, vaak met een goed eetcafé of restaurant in de buurt. Kun je lekker proeven van de Schotse keuken terwijl je auto opgeladen wordt.

Hier vind je de route en de laadpalen onderweg.

Zin om deze roadtrip door Schotland te maken met de elektrische auto? Klik hieronder voor de rondreis.

Bekijk de Schotland roadtrip

 

Roadtrip in de winter: Sprookjesachtig Finland

Winterse roadtrip met wintersporten en andere avontuurlijke excursies in het merengebied van Finland

Finland_Vuokatti_driving

Houd je van de winter en wil je eens een keer een roadtrip met je elektrische auto in de winter maken? Ga naar Finland! Met dezelfde ferry als in de zomer vaar je naar Helsinki. Daar kun je even een bezoek brengen aan de grootste stad van het land, of je rijdt meteen door naar je bungalow in de bossen. Na vier uur rijden kom je aan in het sprookjesachtige merengebied van Finland. Vooral in Helsinki vind je tal van oplaadpunten maar onderweg naar je plek in de wildernis kom je ook genoeg oplaadplekken tegen.

Wintersporten, huskysafari's, langlaufen en ijsvissen: in Finland kan het allemaal! En hoe fijn is het om aan het einde van de dag in je eigen sauna te stappen? Geniet er van!

Hier vind je de route en de laadpalen onderweg.

Benieuwd naar deze winterse roadtrip? Je vindt 'm hier.

Bekijk de Finland roadtrip

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Gek op roadtrippen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief en krijg iedere maand een dosis nieuwe reisinspiratie in je mailbox.