marrit-ijsland2

REISSPECIALIST MARRIT OP REIS NAAR HET SCHIEREILAND SNÆFELLSNES

Het is de hoogste tijd om het schitterende schiereiland Snæfellsnes in de schijnwerpers te zetten! Als je IJsland bezoekt, mag een rondje over dit prachtige schiereiland niet ontbreken, want geloof ons, het is de moeite meer dan waard.

Het lijkt wel alsof Snæfellsnes een sprookjesboek is waar je doorheen rijdt. Vergeet bijvoorbeeld niet te stoppen bij de iconische Snæfellsjökull-vulkaan, een ware blikvanger en volgens lokale legendes de toegangspoort tot het centrum van de aarde. Wil je meer tips van onze IJsland reisspecialist Marrit? Lees dan deze blog.

Geschreven door Caitlin Verbrugge op 15-jan-2024 10:19:38

Reisspecialist Marrit is op 2-daagse werkbezoek geweest naar het prachtige schiereiland Snæfellsnes.

 "Allereerst wil ik jullie laten weten dat het een buitengewoon verrassend deel van IJsland is! Ondanks dat ik op dag 1 te maken had met zowel windkracht 1 als windkracht 10, heb ik ontzettend veel kunnen zien. Hieronder vinden jullie mijn reisschema."

Map

Dag 1

"Op donderdag ben ik vanuit Reykjavík via de zuidkant van Snæfellsnes (met inbegrip van een aantal hotelbezoeken) doorgereden naar het meest westelijke puntje. Vervolgens ging ik via de noordkant naar het idyllische, kleurrijke havenstadje Stykkishólmur. Zoals eerder vermeld, wordt Snæfellsnes ook wel 'IJsland in het klein' genoemd, omdat je bijna alles wat je in heel IJsland tegenkomt, kunt ervaren op Snæfellsnes. Het ene prachtige uitzicht volgt op het andere; je kijkt je ogen uit, en de variatie is enorm.

De zuidkant is betoverend, met bergen aan de ene kant en een ruige kustlijn aan de andere kant. De hele route die ik heb gereden, is geasfalteerd, dus iedereen kan dit rondje rijden. Dus je hebt geen 4x4 nodig om het volledige rondje te rijden. Prachtige wandelmogelijkheden langs de kust vielen me op, en ik merkte dat er veel (kleine) bezienswaardigheden zijn onderweg. Naast de adembenemende uitzichten is er dus ook veel te doen.

Omdat beelden meer zeggen dan woorden hieronder een opsomming van een paar highlights die je kunt bekijken langs de zuidkust/westelijk punt van rechts naar links:"

1-1
1 Gerðuberg Cliffs
2
2 Uitzicht nabij Arnarstapi (Gatklettur)
3
3 Vatnshellir grot
4
4 Saxhóll krater (deze kun je in zo’n 15 minuten beklimmen)

Weer op pad

Vervolgens ben ik via de noordkant naar Stykkishólmur gereden, waar opnieuw veel moois te ontdekken viel. Het viel me op dat de noordkant iets ruiger was dan de zuidkant. Bovendien biedt het in de zomer de mogelijkheid om vanuit het noorden een walvistocht te boeken, met grote kans op het zien van orka’s. Voor reizigers die niet naar Húsavik gaan, kan dit een prachtig alternatief zijn. We gaan onderzoeken of we hier een samenwerking kunnen opzetten!

Hier zijn enkele hoogtepunten van de noordkant, van links naar rechts:"

5
1 Svodufoss met op de achtergrond Snæfellsjokull 
6
2  Kirkjufell 
7
3 Stykkisholmur

Dag 2

"Op vrijdagochtend heb ik nog een aantal hotels bezocht in Stykkishólmur en op de weg richting het zuiden, waar we de zomer van 2024 ook mee gaan samenwerken.

'S Middags ben ik via een kleine omweg en langs een prachtig fjord uitgekomen bij een nieuwe warmwaterbron, Hvammsvík Hot Springs (zie het rode hartje op de kaart hieronder, ongeveer drie kwartier boven Reykjavík). Na een bezoek aan deze partner tijdens Vestnorden ben ik hier gaan kijken. Het is een relatief nieuwe warmwaterbron op een prachtige locatie, ideaal voor reizigers om onderweg even van de ringweg 1 af te wijken en een bezoek te brengen aan deze hot springs."

Wil je ook naar dit prachtige schiereiland? Bekijk dan onze reizen:

  1.  Zuidkust en Snæfellsnes in het voorjaar Fly & Drive
  2.  Zuidkust en Snæfellsnes in het najaar Fly & Drive
  3.  Westfjorden en Snæfellsnes Fly & Drive

Ook tijdens een paar andere rondreizen overnacht je op Snæfellsnes, dus je hoeft er geen speciale reis voor de boeken:

  1.  IJsland compleet Fly & Drive
  2.  Grand Tour IJsland Fly & Drive

Bekijk onze reizen naar IJsland

Caitlin Verbrugge

Geschreven door Caitlin Verbrugge

Nieuwsbrief aanmelding