000509_Rodolp-Escher_www.nordnorge.com

SPOT NOORDERLICHT IN TROMSØ ZOALS REISSPECIALIST EMMA DAT DEED

Stel je voor: Het is jouw ultieme droom om het noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen. Je besluit naar Noord-Noorwegen te reizen. Daar ga je op pad met een lokale gids. Hij neemt je mee naar een plek waar de noorderlichtvoorspellingen en weersomstandigheden het beste zijn. Jij weet: vandaag ga jij het noorderlicht zien. In Noorwegen.

Dit overkwam reisspecialist Emma. Benieuwd hoe ze het ervaarde? Lees verder!

Geschreven door Emma Kok op 5-jun-2023 13:18:12

"Vorige winter was ik in Tromsø, in Noord-Noorwegen. Ik besloot op pad te gaan met een lokale gids en een klein gezelschap. De gids vertelde ons dat we naar een kamp vertrokken wat iets ten zuiden van Tromsø lag. Hij gaf aan dat volgens de noorderlichtvoorspellingen en weersomstandigheden dit vandaag de beste plek was om het noorderlicht te spotten. Ik kreeg een heerlijk gevoel en dacht: ga ik vandaag het noorderlicht zien?!

001449_Baard-Loeken_www-nordnorge-com

Noorse verhalen en een kampvuur bouwen

Daar zaten we dan, in ons minibusje. De gids vertelde onderweg alles over het noorderlicht en de Noord-Noorse levensstijl. We raakten met elkaar in gesprek en al snel voelde de groep enorm vertrouwd aan. Eenmaal aangekomen bij het kamp trokken we een thermo-overall aan. Het was ten slotte erg koud zo midden in de nacht. Na onszelf gehuld te hebben in onze pakken, vroeg de gids ons om te helpen met het bouwen van een kampvuur.

Daarna was het tijd om de camera’s alvast in te stellen zodat die klaar stonden voor het spektakel. De gids vertelde ons welke instellingen je het best kunt gebruiken. Een van ons had geen camera mee, maar de gids liet weten dat de nieuwste telefoons ook prachtige foto’s maken van het noorderlicht.

 

MicrosoftTeams-image (5)

Een witte waas in de lucht

Alles stond klaar. Het was tijd om plaats te nemen op een stoeltje rond het kampvuur. Terwijl we luisterden naar de verhalen van de gids, en in gesprek raakten met elkaar, doemde daar plotseling een soort witte waas op in de lucht. Eerst dachten we dat het een wolk was, maar al snel beseften we dat een wolk helemaal niet verlicht hoort te zijn zo midden in de nacht.

Al snel veranderde het wit in groen: Het noorderlicht! We staarden vol bewondering naar de lucht. De kleuren begonnen steeds groter de worden en al snel dansten het door de lucht. Op een gegeven moment veranderde het groen zelfs naar paars en roze. We staarden vol bewondering naar de lucht en beleefden een intens geluksmomentje: dat we dit mogen meemaken!

 

MicrosoftTeams-image (3)

Een herinnering voor het leven

Na een poosje te hebben genoten, pakte de gids zijn kans en vroeg ons of we zelf met het noorderlicht op de foto wilden, als aandenken. Het antwoord was natuurlijk JA! Al poserend gingen we met ons rug naar het natuurspektakel staan. Snel wat foto's en weer omdraaien, want we wilden zelf ook nog wat foto’s schieten. Als ik er nu naar kijk, zie ik wat een prachtige plaatjes dat zijn geworden. Na een paar uur vertrokken we  voldaan en met een prachtige herinnering weer terug naar Tromsø. Wauw, deze ervaring ga ik echt nooit meer vergeten!"

Emma Kok

Geschreven door Emma Kok

Meer over het noorderlicht lezen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.