Finland_Lake_Pielinen

DE MOOISTE STRANDEN VAN HET FINSE SAIMAAMEER

Zon, zee en strand maar dan op z'n Fins: dat is het zonovergoten Saimaameer. Dit grootse meer van Finland én op drie na grootste meer van Europa herbergt tal van stranden. Van kiezelstranden tot zandstranden, maar allemaal in combinatie met kraakhelder water. Beleef de echte Finse zomer en geniet van een zonvakantie in een authentiek land. Dit zijn de mooiste stranden van het Saimaameer!

Geschreven door Eline van Dam op 7-mrt-2023 17:24:09

Het Finse Saimaameer is met een kustlijn van meer dan 13.000 kilometer één van de grootste meren van Europa. Het meer wordt gekenmerkt door helder water, ongerepte kustlijnen en schilderachtige eilanden. Vanzelfsprekend vind je hier tal van mooie stranden, zowel bereikbaar te voet als met de kano. We lichten een paar van de mooiste stranden van het Saimaameer uit!

Dit zijn de mooiste stranden van het Saimaameer

Julia_Kivela_Hanko_High_Res_IMG_20180801_055818

1# Het Anttola strand

Het grootste strand van het Saimaameer is Anttola beach. Hier stuit je op kilometerslang zandstrand en ondiep water. Ideaal voor reizigers die in het water willen relaxen of op pad zijn met kleine kinderen. Zin om wat anders te doen? Je kunt hier ook volleyballen of een hapje eten in het restaurant.

 

punkaharjusyksy3

2# De stranden van Punkaharju 

De Punkaharju heuvelrug is één van de mooiste plekken rond het Saimaameer. Logisch dat je hier dan ook prachtige stranden vindt. Het kuikonlahti strand is favoriet van menig reiziger en local. Het is een klein baaitje met zand en loopt af in kraakhelder water. Ideaal voor een zwemsessie in de middernachtzon.

 

Finland_Puumala_Saimaa

3# De stranden van Puumala

Wil je spectaculaire uitzichten op het meer? Ga dan naar één van de stranden van Puumala. Dit is één van de populairste bestemmingen van het Saimaameer. De stranden zijn prachtig en de faciliteiten top. Favoriet zijn het Kylpylä strand en het Kaartilansaari strand. 

 

Linnansaari_nationalpark_linnavuori_MariLaukkanen (1)

4# De stranden van Linnansaari National Park

In het ongerepte Linnansaari National Park vind je een aantal hele mooie stranden. Het Härkäniemi en Satamosaari strand zijn daar twee voorbeelden van. Hier tref je parelwit zand aan en kristalhelder water. 

 

Finland_Saimaa_kayaking

5# De stranden van Lappeenranta

In het historische Lappeenrante vind je naast forten en kastelen ook een paar mooie stranden. Ideaal wanneer je je stadse bezoek wilt afwisselen met natuurschoon en een verfrissende duik. Het Myllysaari strand is het populairst en door het ondiepe water ideaal voor gezinnen met kinderen. Op zoek naar het 'strand voor jezelf'-gevoel? Huur een kano en peddel naar het Pikisaari strand. Dit strand ligt verstopt tussen de naaldbomen op een eilandje voor de stad.

iStock-1164726236-1

Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie stranden! Wanneer je wandelt of peddelt langs de kust kom je er vanzelf een heleboel tegen. Ben jij al bij het Saimaameer geweest en staat jouw favoriet er nog niet tussen? Laat het ons weten.

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Meer weten over Zuid-Finland als zomerbestemming? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.