Frozen_Pyhä-

5X MILIEUVRIENDELIJK OP AVONTUUR IN LAPLAND

Zulke mooie natuur kun je eigenlijk maar op één manier beleven: op een schone en milieuvriendelijke manier. Gelukkig is dat in het Pure Noorden een eitje. Maar we kunnen ons voorstellen dat we hier niet altijd bewust van zijn. Daarom sommen wij de leukste klimaatneutrale excursies in Lapland voor je op. Rest alleen nog het maken van de keuze - of je doet het lekker allemaal!

Geschreven door Eline van Dam op 5-okt-2021 16:54:20

Een vakantie in Lapland zit boordevol avonturen. Hoe mooi zou het zijn als je die avonturen beleeft zonder een negatieve invloed te hebben op de natuur? We keren 'm om en gaan excursies doen die klimaatneutraal zijn en een zo positief mogelijke impact op de natuur hebben. Lees verder en ga met Voigt Travel verantwoord op reis naar Lapland.

Dit zijn de vijf leukste milieuvriendelijke excursies in Lapland.

anna_öhlund-relaxing_ski_day-6502

Langlaufen

Langlaufen is dé ultieme hobby van de Finnen en de Zweden. Ze groeien ermee op, net als dat Nederlanders opgroeien met fietsen. Daarom vind je overal in Lapland langlauftrails. En die trails leiden je door de mooiste natuurgebieden. Van de glooiende heuvels vol naaldbomen in het zuiden en midden van Lapland tot aan de uitgestrekte toendra en berglandschappen in het noorden.

Meer weten over langlaufen in Lapland? Klik hier.

 

Finland_sauna_winter_Ruka_Kuusamo__8M0A9766

Skiën en snowboarden

Van een spannende piste met uitzicht waar je u tegen zegt naar beneden sjezen. Daar is weinig fossiele brandstof, die voor vervuilende uitstoot zorgt, nodig! Alle energie komt namelijk uit jezelf. Al is het alleen al door de energie die je krijgt wanneer je bovenop die heuvel of berg staat en naar beneden kijkt. Extra pluspunt, en positief nieuws voor de natuur, is dat wintersporten in Lapland kleinschalig is. De pistes zijn rustig en er is veel oog voor natuurbehoud en detail. 

Meer weten over wintersporten in Lapland? Klik hier.

 

2360_1_DSC0349

Sneeuwschoenwandelen

Nog zo'n milieuvriendelijke parel: sneeuwschoenwandelen door de wildernis van Lapland. Op apparaten, die meer iets weg hebben van tennisrackets, baan je je een weg door de dikke pakken sneeuw. Het is één van de meest ideale excursies om de pracht van de Scandinavische natuur te ervaren. De stilte, het tempo, het zorgt er voor dat je in een heerlijke flow komt en alle stress en spanning achter je laat. Je kunt de sneeuwschoenwandeling zo avontuurlijk als je zelf wil maken. En je kunt er ook voor kiezen om met een gids op pad te gaan. Dan kun je net wat dieper de wildernis in, bijvoorbeeld naar de top van de heuvel in het Nationale Park

Meer weten over sneeuwschoenwandelen. Klik hier.

 

Visit_Finland_Syöte-3

Fatbiken

De fatbike is, net als de sneeuwschoen, een hulpmiddel dat je een handje op weg helpt door de dikke pakken sneeuw. Met een fatbike scheur je op eigen energie, of op de energie van de batterij die in de fiets zit, door de wildernis heen. Je kunt zelf fietsen huren en mooie routes volgen of je gaat met een gids op pad. Een aanrader is de noorderlicht fatbike tour. Dan ga je, zoals de naam al doet vermoeden, 's avonds als het donker is op pad. Je fietst tussen de bomen door naar een open plek waar hopelijk het noorderlicht de hele hemel zal verlichten. 

 

Harriniva Hotels & Safaris Reindeer 10

Op husky- of rendiersafari

Een van de leukste, en daardoor populairste, excursies zijn de husky- en rendiersafari's. Het is super fijn om met dieren op pad te gaan. Met blije en gezonde dieren, beter gezegd. Daarom hebben wij een statement over dierenwelzijn in Lapland online gezet en is dierenwelzijn een onderwerp dat wij met onze partners bespreken. 

Husky- en rendiersafari's hebben een kleine impact op de natuur. En daarom horen deze excursies thuis op deze pagina. Wil je een zo milieuvriendelijke safari doen? Kies er dan een die pal voor of naast de deur van je hotel, lodge of bungalow vertrekt. Een super mooie milieuvriendelijke huskysafari is die van Rajamaa Lodge in Zweeds Lapland. Of ga naar Hotel Jeris in Jerisjärvi voor een diervriendelijke rendiersafari.

Klik hier als je meer wil weten over huskysafari's en klik hier als je meer wil weten over rendiersafari's.

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Meer weten over verantwoord reizen in Lapland? Meld je aan voor de nieuwsbrief.