liliana-lin-2_ks5zq_tv0-unsplash

DE MOOISTE ROADTRIPS VAN SCHOTLAND

Het is een inkoppertje: Schotland is één van de mooiste roadtrip landen ter wereld . Ruig berglandschap dat zich afwisselt met romantische heuvels, desolate wegen die de horizonlijn in lijken te verdwijnen en kastelen en burchten op plekken waar je u tegen zegt. En dit alles ligt gewoon om de hoek! We nemen je graag mee naar de mooiste roadtrips van Schotland. Lees verder!

Geschreven door Eline van Dam op 8-dec-2021 17:56:44

Er zijn zoveel mooie routes en wegen door Schotland maar er springt een aantal roadtrips met kop en schouder bovenuit. Minstens één van deze routes moet je ooit in je leven gedaan hebben. De vergezichten en indrukwekkende natuurtaferelen die je tegenkomt zijn fantastisch. Klaar voor een knap staaltje reisinspiratie? Stap in je auto en reis met ons mee naar Schotland!

 

Schotse roadtrip 1: North Coast 500

De North Coast 500 is onze ultieme Schotse roadtrip. Deze route is de Schotse variant van de Route 66 en leidt je langs de mooiste kliffen, diep uitgesneden baaien, parelwitte (of roze) stranden en lieflijke dorpjes. De North Coast 500 is 805 kilometer lang en rijd je in ongeveer één week. De route begint in Inverness en loopt dwars door de ruige noordelijke hooglanden van Schotland én langs de indrukwekkende noordkust. 

Meer weten over Noord-Schotland? Klik hier.

highlights-noord-schotland-north-500

 

Schotse roadtrip 2: Argyll Coastal Route

In het hart van Schotland vind je nog zo'n idyllische Schotse roadtrip. Welkom op de Argyl Coastal Route. Deze route neemt je mee door het berglandschap van het binnenland. De route loopt van Tarbet naar Fort William en is 208 kilometer lang. Je passeert prachtige meren, zoals Loch Lomond en Loch Fyne maar ook pittoreske steden als Oban. De route eindigt bij de hoogste berg van het land, de Ben Nevis.

hiking-loch-lomond-trossachs

 

Schotse roadtrip 3: Perthshire Route

De Perthshire Route is een Schotse roadtrip die door de zuidelijke Hooglanden van het land loopt. Deze roadtrip is 69 kilometer lang en neemt je mee naar onder andere Cairngorms National Park. Hier kun je hele mooie wandelingen en boottochten maken. Of stap in een Land Rover voor een safari door de Highlands. Dit natuurgebied is het domein van de korhoenen, sneeuwhazen, steenarenden en edelherten.

Meer weten over de Schotse Hooglanden? Deze hoogtepunten mag je wat ons betreft niet missen.

istock-904933394

 

Schotse roadtrip 4: de route naar Applecross

De nederzetting Applecross ligt ver van de bewoonde wereld af en de route naar Applecross is een roadtrip die je niet mag missen. Zo'n afgelegen plek vraagt om een indrukwekkende route. Tijdens de weg naar Applecross passeer je het lieflijke Lochcarron: een klein dorpje dat aan de kust ligt en ongeveer 923 inwoners heeft. Daarna rijd je verder naar Bealach na Ba: een bergpas dat bestaat uit een steil gedeelte van 626 meter lang. Zowel de klim als de afdaling is adembenemend. Je kunt deze bergpas natuurlijk ook te voet beklimmen. Dat doe je vanuit Tornapress.

5

 

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Fan van roadtrips en meer weten over Schotland? Meld je aan voor de nieuwsbrief!