newton-lodge-restaurant

DE MEEST BIJZONDERE OVERNACHTINGEN IN SCHOTLAND

Laten we eerlijk zijn: je vakantie in Schotland wordt extra leuk wanneer je op bijzondere plekken overnacht. Wat dacht je van een eeuwenoud kasteel of een kleine cottage aan de rand van de oceaan? 

Op deze pagina zetten we de meest bijzondere overnachtingen in Schotland op een rij. Laat je inspireren en bekijk de rondreizen van Voigt Travel waarbij je hier logeert.

Geschreven door Eline van Dam op 13-jul-2021 15:04:41

Dit zijn de meest bijzondere overnachtingen in Schotland

Bijzonder overnachten in Schotland staat gelijk aan slapen in een kasteel, eeuwenoud jachthuis of in een kleine B&B of lodge in de Schotse middle of nowhere. Omdat wij onze reizigers graag een zorgeloze reis willen geven, geniet je bij je overnachting altijd van een comfortabel bed, een uitgebreid ontbijtbuffet, een gezellige lounge met openhaard en een schitterend uitzicht. Maar welke zijn nou het leukste? We sommen graag onze favoriete meest bijzondere overnachtingen voor je op.

skeabost-hotel-buiten

Slapen in een landhuis op Isle of Skye: Skeabost House Hotel

Een van de populairste en één van de meest magische plekken in Schotland is Isle of Skye. Veel accommodaties op dit eiland zijn duur en bieden niet de echte Schotse beleving die je zou willen. Skeabost House Hotel doet dat wel. Dit kleine hotel bevindt zich in een oud landhuis. De eigenaren zijn enorm gastvrij en zorgen er 's avonds voor dat er een heerlijk diner voor je klaar staat.

Bekijk hier de reis die bij Skeabost House Hotel hoort.

 

coul-house-hotel-buiten-1

Slapen in een 19-eeuws jachthuis: Coul House Hotel

Het wordt een ervaring om niet te vergeten: logeren in het jachthuis van eigenaren Stuart en Susannah MacPherson. Ze doen er alles aan om jou te laten genieten van dit mooie hotel, de eeuwenoude geschiedenis en de bijzondere omgeving. Coul House Hotel ligt in het noorderlijke deel van de Schotse Hooglanden, hoog in de heuvels, omringd door een schitterende tuin en een drie hectare groot bos. 

Bekijk hier de reis die past bij Coul House Hotel.

 

pine-trees-hotel-buiten

Slapen in een klassiek landhuis: Pine Trees Hotel

Het klassiek witte landhuis van echtpaar Valerie en Robert Kerr ligt aan de rand van het lieflijke dorpje Pitlochry. Slapen in dit pareltje geeft je het gevoel even van adel te zijn: hoge ramen, klassieke gordijnen, dik tapijt en heel veel hout. In het Garden Restaurant worden alleen maar Schotse specialiteiten geserveerd.

Bekijk hier de reis die past bij Pine Trees Hotel.

 

duisdale-house-hotel-lucht

Slapen aan het einde van de wereld: Duisdale House Hotel

Het gevoel dat je ergens aan het einde van de wereld bent, krijg je wanneer je logeert bij Duisdale House Hotel. Dit modern ingerichte boetiekhotel ligt aan de zuidkust van Isle of Skye. Vanuit het restaurant en je hotelkamer heb je een panoramisch uitzicht over de Sound of Sleat. Aan de andere kant ligt het bos van Duisdale Forest. Een andere plek ver weg van de massa is er bijna niet.

Bekijk hier de reis die past bij Duisdale House Hotel.

 

royal-hotel-stornoway-haven

Voel je als een Schotse visser: Royal Hotel

Slapen aan de kade van de haven van Stornoway, op het Schotse eiland Buiten Hebriden, doe je in Royal Hotel. Hier waan je je in het Schotse eilandleven en verander je voor even in een Schotse visser. Logeer in een klassiek Engels ingerichte hotelkamer en geniet in het bijbehorende visrestaurant Boatshed van lokale specialiteiten.

Bekijk hier de reis die past bij Royal Hotel.

 

lubnaig-guest-house-buiten

Slapen in een Victoriaans huis: Lubnaig Guest House

Op 10 minuten loopafstand van het kleine stadje Callander ligt Lubnaig Guest House. In dit Victoriaanse huis runnen Francesca en Stefano een kleinschalig guesthouse. Het vakantiegevoel is hier optimaal. Je komt helemaal tot rust in de Victoriaanse lounge met openhaard en de Engelse tuin is de perfecte plek voor een biertje of een glas whisky.

Bekijk hier de reis die past bij Lubnaig Guest House.

 

cringletie-house-hotel-entree-1

Slapen op stand: Cringletie House Hotel

Voel je voor een paar dagen een rijke stinkerd, een jonkvrouw of ridder en logeer bij Cringletie House Hotel. Dit voormalige kasteel uit 1861 is omgetoverd tot een prachtig hotel en biedt de perfecte uitvalbasis voor een ontdekkingstocht door de ongebaande Borderlands. Het vuurtje in de lobby verwarmt de ruimte, de whisky staat klaar en je bed in je kasteelkamer is opgemaakt: laat de vakantie maar komen!

Bekijk hier de reis die past bij Cringletie House Hotel.

 

auld-post-office-buiten-1

Slapen in een oud postkantoor: Auld Post Office

Niet zozeer dat dit een oud postkantoor is, maakt een overnachting in de Auld Post Office zo bijzonder; het komt voornamelijk door de locatie en de sfeer. Dit 19-eeuwse gebouw is prachtig gerenoveerd tot charmante B&B en biedt een weelderige tuin waar je u tegen zegt. Deze tuin bereik je via sierlijk Franse openslaande deuren. De Auld Post Office ligt vlakbij de opstapplek naar de Orkney Eilanden.

Bekijk hier de reis die past bij Auld Post Office.

 

newton-lodge-luchtfoto

Logeren met uitzicht op de woeste natuur: Newton Lodge

Een kleinschalige lodge op de ruige North Coast 500 route in Noord-Schotland. Waar je ook bent, in je kamer, het hotel of de lobby: overal is uitzicht op de woeste natuur van deze onontdekte regio. Je wordt omringd door bergen en een prachtige kustlijn. De eigenaren van Newton Lodge vertellen je graag waar je heen moet om de woeste natuur van dichtbij te aanschouwen. Eigenlijk is de lodge uitlopen al genoeg.

Bekijk hier de reis die bij Newton Lodge hoort. 

 

kincraig-castle-buiten

Slapen in een kasteel uit 1800: Kincraig Castle

De kers op de taart: het 200 jaar oude Kincraig Castle. Hier voel het voor even alsof je jaren terug in de tijd gaat. De inrichting geeft je het gevoel terecht te zijn gekomen in een koninklijke balzaal en de ronde torentjes aan de buitenkant nemen je mee naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Generaties lang was Kincraig Castle eigendom van de beroemde MacKenzie clan en dat voel je nog steeds wanneer je hier slaapt. Vooral bij de gigantische openhaard.

Bekijk hier de reis die bij Kincraig Castle hoort.

Voor welke bijzondere overnachting in Schotland ga jij?

Zit er een bijzondere overnachting bij die perfect past bij jouw rondreis door Schotland? Of trekt een van de door ons voorgestelde reizen door Schotland jou? Boek je Schotlandreis via één van onze reisspecialisten of gebruik de zelfsamenstelmodule. Klik om de button om alle reizen naar Schotland te bekijken.

Bekijk de Schotland rondreizen

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Blijf op de hoogte! Meld je aan voor de nieuwsbrief.