Harriniva Hotels & Safaris Reindeer 10

DIT ZIJN DE LEUKSTE SAFARI'S IN LAPLAND

Voor een safari in de wildernis hoef je niet naar een ander continent te reizen. In het mooie noorden van Europa zit je namelijk ook helemaal goed. Wat dacht je van een safari in Lapland, met rendieren, husky's of op de sneeuwscooter? Scroll verder en ontdek welke Lapland safari jou het leukste lijkt!

Geschreven door Eline van Dam op 15-dec-2021 11:43:53

Safari's in Lapland zijn avontuurlijk, actief en tegelijkertijd ontzettend ontspannend. Denk maar aan die prachtige witte wildernis waar je doorheen sjeest: daar word je toch onmiddellijk relaxt van?! Ondertussen kan er flink wat vaart achter je slede of scooter zitten en dat zorgt natuurlijk weer voor dat avontuurlijke gevoel. 

Iedere Lapland safari is uniek. Daarom delen we op deze pagina de leukste safari's met jou. Kan jij ontdekken welke safari je het leukste vindt en welke je sowieso tijdens je vakantie in Lapland wil doen.

Rafa Pérez_10

Huskysafari

De Lapland safari onder de safari's is toch wel de tocht met de huskyslede. Zes tot acht honden voor je karretje, even een knuffel en een aai voordat je gaat en dan scheuren maar door die bossen!

Meer weten over huskysafari's? Klik hier.

Finland_Sea_Lapland_Arkadia_Reindeer Farm

Rendiersafari

Zeg je rendieren, dan zeg je Lapland. Daarom mag een rendiersafari tijdens je Lapland vakantie eigenlijk niet ontbreken. Rendieren lopen het grootste gedeelte van het jaar los rond in Lapland maar zijn eigendom van de Sami, de oorspronkelijke bewoners van Lapland. Zij roepen hun rendieren bij zich wanneer ze gemolken of gevaccineerd moeten worden. 

Rendieren die voor tochten gebruikt worden, worden al op jonge leeftijd getraind. Ze leven eigenlijk hetzelfde als alle andere rendieren, alleen verblijven deze rendieren in de winter op de rendierfarm. Daar worden ze verzorgd en gevoed.

Meer weten over rendiersledetochten? Klik hier.

IMG_9399

Noorderlichtsafari

Een Lapland safari uit je dromen: het noorderlicht spotten! Dit prachtige natuurspektakel kun je op verschillende manieren ervaren. Ga op eigen initiatief en houd bijvoorbeeld zelf de waardes en cijfers bij om de kans op het noorderlicht op jouw vakantiebestemming te schatten. Dat kan via de Noorderlicht App. Of kies voor een noorderlichtsafari met bijvoorbeeld sneeuwschoenen, een fatbike, een sneeuwscooter of een rendierslede. Allemaal even spannend en even indrukwekkend. De gids neemt je mee naar plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien, als het er is.

Meer weten over noorderlichtsafari’s in Lapland? Klik hier.

0_kelkkailua_saariselalla (22)

Sneeuwschootersafari

De sneeuwscootersafari is voor velen een must do tijdens de Lapland vakantie. Dit monster van een voertuig neemt je in volle snelheid mee door het prachtige landschap van Noord-Scandinavië. Op de sneeuwscooter mag je echt gasgeven. Helemaal wanneer je voor een lange sneeuwscootersafari gaat waar heel veel kilometers gemaakt worden. Lekker scheuren en onderweg genieten van al het moois.

Meer weten over sneeuwscootersafari’s in Lapland? Klik hier.

Visit_Finland_Syöte-6

Fatbike safari

De fatbike is hét milieuvriendelijke alternatief voor de sneeuwscooter. Ook op de fatbike ga je razendsnel: of je nou met elektrische ondersteuning fietst of puur op eigen kracht. De dikke banden zorgen ervoor dat je stabiel blijft in dat pak sneeuw en dat je genoeg grip hebt om spannenende manoeuvres te maken. Op sommige plekken kun je ook ’s avonds, als het donker is, fatbiken. Het witte landschap krijgt een compleet andere dimensie door het maanlicht, de fonkelende sterren en (hopelijk!) het noorderlicht.

VisitFinland_Ruka_Tarvainen_2X8A6544

Sneeuwschoenwandelsafari

Nog zo’n fantastische Lapland safari is sneeuwschoenwandelen. Met een klein groepje en een gids stap je op tennisracket-achtige voorwerpen door het witte bos heen. De stokken helpen je waar nodig. Deze safari laat je de pure rust en stilte van Lapland ervaren. Er zijn verschillende soorten sneeuwschoenwandelsafari’s: van korte en relaxte safari’s door vlak boslandschap en over bevroren meren tot lange en intensieve wandeltochten waarbij je naar de top van een berg loopt.

Meer weten over sneeuwschoenwandelen in Lapland? Klik hier.

Camp_Ripan_Winter_Activity_Moose_safari_PHOTO_Ofelas

Elandsafari

De koningen en koninginnen van het woud ontmoet je in Lapland – tijdens een elandsafari! Deze safari voer je uit op de rug van een paard. Elanden identificeren zich met paarden. Daardoor is de kans een stuk groter dat je elanden ziet dan wanneer je wandelend door de bossen trekt. Bovendien komen de elanden een stuk dichterbij. Jij zit lekker veilig en hoog zodat je alles goed kunt bewonderen.

Meer weten over elanden spotten in Lapland? Klik hier.

 

Eline van Dam

Geschreven door Eline van Dam

Nieuwsbrief aanmelding